Chiptuning voor lesauto’s

Chiptuning op maat voor lesauto’s. De auto krijgt een vloeiender koppelverloop en zal minder stotteren en afslaan bij lage toerentallen.
Als rijschool is het belangrijk om met goed en betrouwbaar materiaal  onderweg te zijn. Hierdoor is de lesrijder verzekerd van kwaliteit. Onze tuning voor lesauto’s blijft daarom binnen goede veiligheidsmarges om de betrouwbaarheid te allen tijde te waarborgen terwijl het rijgedrag wel met sprongen verbeterd kan worden.

Het voordeel van een lesauto met voldoende vermogen bij het juiste toerental maakt dat wegrijden soepeler gaat en de auto minder snel uitslaat wanneer de lesrijder de bediening van de koppeling nog niet helemaal onder de knie heeft. Dit geeft een meer zeker gevoel over het rijden.
Het komt tegenwoordig vaak voor bij moderne lichte diesels in kleinere auto’s dat het typische dieselkarakter ontbreekt. Bij ‘oudere’ en zwaardere diesels is er veelal sprake van een auto waarbij een minder soepele bediening van de koppeling niet wordt afgestraft met afslaan van de motor. Bij lichtere moderne diesels kunnen wij het koppelverloop positief beïnvloeden waardoor een soepeler karakter ontstaat.

Back to top