Performance Tuning

.... Voor wie extra niet voldoende is

Neem direct contact op

…. Wanneer standaard chiptuning niet voldoende is!

Veel moderne motoren zijn met dermate ruime toleranties gebouwd dat zij ook bij het leveren van (veel) meer vermogen prima blijven functioneren, zonder overmatige slijtage te gaan vertonen. Hierdoor is het mogelijk om bestaande motoren die al voorzien zijn van drukvulling te voorzien van grotere turbo’s, grotere injectoren en alles wat hier bij hoort.

In het verleden heeft van Vught Tuning diverse motoren voor klanten gebouwd (zie ook: projecten). Uit ervaring weten wij welke motoren goed te combineren zijn met specifieke onderdelen om zo een aanzienlijk vermogen te behalen. Deze combinaties hebben wij samengevat in tuning-stages.

U kiest voor één van de tuning-stages wanneer u meer vermogen wilt dan enkel de standaard-chips. Bij de diverse tuning-stages wordt verschillende hardwarematige aanpassingen aan uw auto doorgevoerd.
Denk daarbij aan grotere turbo’s, grotere intercoolers, aangepaste uitlaatsystemen en aangepaste injectoren.

Let op dat hardwarematige aanpassingen aan uw auto vaak meerdere dagen kosten.

 

Aanpassing software bij Performance Tuning

Als er hardware (zoals een grotere turbo of grotere verstuivers) aan een motor veranderd wordt moet hierop de software, op maat, worden aangepast. De tuning-stages zijn altijd in combinatie met een chip op maat en afstelling op de rollenbank. In plaats vanaf de chip draaien we de software dan vanaf een laptop en kan de software constant live aangepast worden tot dat deze goed is. Op dat moment zetten wij de software terug op de chip en plaatsen de computer terug in de auto. Op deze manier kan er snel een optimaal afgesteld programma worden geschreven die speciaal voor uw auto is gemaakt.

Indien u zelf de motor van uw auto heeft voorzien van performance-onderdelen kunt u bij ons terecht om de software van uw auto hierop aan te laten passen.

Er word met elke auto eerst een proefrit gemaakt en met diagnose apparatuur uitgelezen. Hierdoor worden storingen direct gevonden en evt. verholpen voor de chiptuning. Na de tuning word er getest en uitgelezen of alles precies klopt en in orde is.

 

Toepassingen

Onze performance-tuning wordt in diverse situaties toegepast. Denk hierbij aan:

  • Het plaatsen van een grotere turbo, verstuivers / injectors, etc.
  • Het volledig custom opbouwen van een motor met aanpassingen aan het draaiende gedeelte
  • Het inbouwen van een bestaande motor in een eigen auto. Denk daarbij bijvoorbeeld aan dragrace-projecten
Back to top