Sprinten

Sinds het opkomen van (chip)tuning voor diesels heeft VVT zich bezig gehouden met sprinten. Het telkens verbeteren van eigen prestaties en steeds betere tijden rijden gaf een enorme stimulans om door te gaan en de motoren verder te ontwikkelen.

De afgelopen jaren is de interesse naast diesel-motoren ook gegaan naar de TFSI motoren van VW. In eigen huis is een sprint-VW-Lupo ontwikkeld met ruim 700 pk op de voorwielen. Hiermee worden inmiddels tijden onder de 10 seconden gereden op de 400 meter en behoort deze auto tot de snelste voorwiel-aangedreven auto’s van Europa.

Racerij

De meeste technieken die in moderne auto’s voorkomen zijn bedacht en ontwikkeld in de autosport.
Fabrikanten voeren op nieuw ontwikkelde technieken duurtesten uit op het circuit, waarbij getracht wordt de grenzen op te zoeken teneinde de betrouwbaarheid te maximaliseren. Betrouwbaarheid is binnen de autosport van groot belang; er dient in korte tijd een topprestatie geleverd te worden, waarbij het erg op de techniek aankomt.

Van Vught Tuning heeft mede om deze reden destijds een Seat Ibiza Cupra-Cup auto aangeschaft. Standaard is de Cupra-cup auto voorzien van een redelijk behouden set-up. Door eigen technieken en software op de auto toe te passen rijdt de auto met een veilige 300pk.
Na uren testen op het circuit is de betrouwbaarheid van de setup zich bewezen. Door op deze wijze een auto te analyseren wordt een goed beeld verkregen van de eigenschappen van een setup en kan de betrouwbaarheid geoptimaliseerd worden. Dit alles om de klant een betrouwbaar resultaat te kunnen leveren.

Naast het werken aan de eigen race-ibiza heeft VVT ondersteuning verleend bij verschillende raceteams voor zowel aangepaste hard- als software.

Tractorpulling

Vanuit persoonlijke interesse zijn wij al enkele jaren bezig met het aanpassen tractorpulling-tractors.

Hoewel de dieselmotor van tractor in basis niet verschilt met die van een auto, vraagt de aanpassing van een puller een compleet andere insteek en ideeën dan bij een personenauto. Er wordt een zeer hoog vermogen over een korte tijd gevraagd wat de slijtage en betrouwbaarheid een lastig punt maken. Wij hebben ons al een aantal keer succesvol kunnen inzetten bij de aanpassing van een tractor.

Back to top