Rollenbank

Rollenbank

Een rollenbank, ook wel testbank genoemd, is voor van Vught Tuning één van de belangrijkste stukken gereedschap.

Vrijwel iedereen kent de rollenbank om topsnelheid of vermogen in beeld te brengen. De rollenbank is echter voor ons veel meer. Met de rollenbank kan op veilige wijze de situatie op de openbare weg nagebootst worden. Testen kunnen uitgevoerd worden zonder dat dit gevaar voor overig verkeer (of het rijbewijs) oplevert.

Met een testbank is het mogelijk om het vermogen en koppel van auto’s te kunnen meten. Ook wordt de testbank gebruikt om software volledig op maat te schrijven en ontwikkelen.

Van Vught Tuning beschikt over 2 rollenbanken, met ieder hun eigen specifieke eigenschappen, deze worden hieronder toegelicht.

Met deze twee testbanken kan van Vught Tuning zich onderscheiden van de massa omdat hiermee software écht op maat voor uw voertuig geschreven kan worden. Door de vermogenskromme te meten kan de karakteristiek van het vermogen van uw auto uitstekend in beeld gebracht worden, en kan de software hierop aangepast worden.

VVT beschikt al heel wat jaren over een Dynostar RC3300SR vermogenstestbank.

De bank kan tot 1000 pk meten en snelheden tot 350 km/h.

Deze vermogenstestbank bestaat uit één rol waardoor auto’s met enkel voorwiel- of achterwielaandrijving gemeten kunnen worden. Door de hogere testruimte kunnen ook grote voertuigen zoals verhoogde busjes probleemloos gemeten worden.

Sinds 2018 beschikt VVT tevens over een Dynostar WX4 vermogenstestbank.

Ook deze bank kan tot 1000 pk meten en snelheden tot 350 km/h. Groot verschil ten opzichte van de oude testbank is dat deze geschikt is voor 4-wiel aangedreven voertuigen.

Back to top